maanantai 5. syyskuuta 2011

Kyabje Trulshik Rinpoche (1923 - 2011)

Kyabje Trulshik Rinpoche, nykyinen Tiibetin buddhalaisuuden Nyingma-koulukunnan johtaja, meni parinirvanaan 2. syyskuuta ja pysyi kolme päivää thugdam-meditaatiotilassa luostarissaan Kathmandussa, Nepalissa.

Tänä aamuna (5. syyskuuta) hän vapautti itsensä meditaatiosta ja huomisesta lähtien yleisö voi osoittaa kunnioitustaa ja ottaa vastaan siunauksia. Chanling Rinpoche pyysi meitä harjoittamaan Vajrasattvan 100-tavun mantraa ja Guru Rinpochen seitsenosaista rukousta, jotta Kyabje Trulshik Rinpoche jälleensyntyisi kaikkien siunaukseksi ja hyödyksi, hyödyttäen opetuksillaan ja toiminnallaan tulevaisuudessa.

Trulshik Rinpochen elämänkerta englanniksi: http://www.rigpawiki.org/index.php?title=Kyabj%C3%A9_Trulshik_Rinpoche

Tugdam on tila, jossa edistynyt joogi lepää luonnollisessa selkeydessä kuoleman hetkellä. Vaikka kliininen kuolema on jo tapahtunut, harjoittajan keho pysyy monia päiviä, joskus viikkoja, eheänä - nenä ei vajoa sisäänpäin, sydämen lähistö pysyy lämpimänä, ei ole kuoleman jäykkyyttä, iho pysyy taipuisana, kasvot pysyvät aurinkoisina. Ruumista käsitellään hyvin varoivaisesti, ja siihen ei kosketa ennen kuin guru on palauttanut kehon takaisin tugdamista. Kokonainen sairaala Chicagossa todisti 16. Karmapan tugdam-meditaatiovaiheen, kun hän kuoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti